Torgeirs kvalifikasjoner

Den som er interessert i å gjøre bruk av mine kvalifikasjoner, kan sende en epost .

UiO og BI
Hovedutdanningen min har jeg fra Universitetet i Oslo, med fagene musikk, historie og norsk. Parallelt med yrkeskarrieren har jeg tatt etterutdanning ved Bedriftsøkonomisk Institutt.

Skole, forlag, museum
Yrkeskarrieren begynte jeg som adjunkt i ungdomsskolen. Senere har jeg også undervist voksne. Etter noen år gikk jeg over i forlagsbransjen der jeg arbeidet med markedsføring av læremidler. Så havnet jeg til slutt på museum, der jeg har hatt ansvar for skoletjeneste, markedsføring, websider og IT, og har vært avdelingsleder.

Sakprosa og rim, bokmål og nynorsk
Tekstskriving har vært et vesentlig element både i de jobbene jeg har hatt og som hobby. I sakprosa er jeg opptatt av effektivt språk: kortest mulig, det viktigste først. På rim kan jeg lage gode limericker og sangtekster, men trenger tid for å få rim og rytme til å stemme. I en av mine jobber var administrasjonsspråket nynorsk, og jeg er derfor så heldig å beherske denne målformen skriftlig. Ellers er jeg opptatt av korrekt språk - noen mener jeg er plagsomt opptatt av det - og utfører gjerne språkvask i dialog med den som har skrevet en tekst.

Sanggruppe og solosang
Som "kunstnerisk leder" for en liten sanggruppe gjennom mer enn 20 år har jeg fått anledning til å lage enkle arrangementer for fire stemmer og prøve dem ut. Jeg liker også å synge solo, har etter hvert byttet ut gitar med piano som "tonefylgje" og har et lite repertoar med assorterte viser.

Varebil, minibuss og båt
Av og til lurer jeg på om jeg burde vært i transportbransjen. Varebil har vært mitt private kjøretøy siden slutten av 1980-tallet, og forstår ikke hvordan folk får med seg saker og ting i en personbil. For et par år siden tok jeg for moro skyld førerkort for minibuss (noe som også fungerte som et nyttig repetisjonskurs for en aldrende bilist) og skaffet meg kjøreseddel for persontransport mot betaling. Og for mange år siden tok jeg kystskippereksamen, men på grunn av manglende fartstid får jeg ikke utløst noe sertifikat.


webmaster